Kunstavgift

Veiledning og rundskriv om kunstskatt, motatt 06.02.2023

Ny rapporteringsportal for kunstavgiften

Kunstavgiften har fått ny løsning for rapportering av kunstavgiften. Under finner du en beskrivelse av hvordan du går frem for å betale og rapportere kunstavgift. Du mottar denne informasjonen fordi din e-postadresse tidligere har blitt brukt for å rapportere kunstavgift.
Vi minner om at 10. februar 2023 er frist for rapportering og betaling av kunstavgift for omsetning i 3. termin 2022 (september-desember 2022).  

Rapporter kunstavgift    
Ny rapporteringsportal: Slik rapporterer du kunstavgiften
Kunstavgiften har fått ny portal for rapportering. Sikkerheten er bedret, og du vil bli bedt om å opprette bruker og logge inn før rapportering. Du vil også motta faktura med KID-nummer for betaling av rapportert avgift.
Gå til kunstavgiften.no    

Slik rapporterer og betaler du kunstavgift
Registrer deg på kunstavgiften.no ved å trykke «Rapporter kunstavgift» og deretter «Opprett bruker» (knapp rett under feltene for innlogging). Oppgi virksomhetskategori og kontaktinformasjon. Registrerer du en virksomhet med organisasjonsnummer, vil opplysningene dine hentes automatisk fra Brønnøysundregisteret. Dersom du ønsker å endre registrerte opplysninger, må du oppdatere informasjonen i Brønnøysundregisteret. Du mottar en e-post med lenke for å sette passord, og kan deretter logge inn. I rapporteringsskjemaet velger du korrekt termin og oppgir sum for omsetning. Etter innsendt rapport, mottar du først en kvittering på e-post. Du vil senere motta faktura med betalingsinformasjon og KID-nummer.  
VIKTIG! Ikke betal før du har mottatt faktura med KID-identifisering.  

Valg av omsetningstype
Rapportér for førstehåndssalg hvis du er kunstner og selger egne verk, eller hvis du selger på vegne av kunstner Oppgi samlet sum for terminens totale avgiftspliktige omsetning. 
  Rapportér for kunst til offentlig visning dersom du har kjøpt eller bestilt et avgiftspliktig kunstverk til offentlig visning, f.eks. innkjøp til museum, utsmykkingsprosjekt, bestillingsverk eller konkurransebidrag. Her skal prosjektene rapporteres enkeltvis i skjemaet eller i eget regneark som lastes opp.
  Rapportér for videresalg hvis du selger verk som har vært solgt tidligere. Her skal salgene rapporteres individuelt pr. verk – enten i skjemaet på nettsiden eller som opplastet regneark. Eksempel på regneark kan lastes ned på nettstedet.

Dersom du har hatt ingen avgiftspliktig omsetning i perioden velger du sjekk-boksen for dette.  

Les mer om omsetningsformer   Ta kontakt om du får problemer!
Dersom du opplever problemer med å rapportere kunstavgift i den nye portalen er det bare å ta kontakt med oss på e-post eller telefon 22 33 22 31, så vil vi hjelpe deg   Send oss en e-post Beregning og betaling av avgiften   Les mer       Vennlig hilsen Kunstavgiften
BKH / BONO   Hva er avgiftspliktig omsetning?   Les mer Ofte stilte spørsmål om kunstavgiften   Les mer     Kontakt oss

Kunstavgiften
Kongens gate 2
0153 OSLO
E-post: kunstavgiften@kunstavgiften.no
Tlf.: 22 33 22 31 (BKH)
Tlf.: 23 10 03 50 (BONO) Kunstavgiften innkreves av
Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH)
Billedkunst Opphavsrett i Norge (BONO)
      
BKH · Kongens Gate 2 · Oslo, Oslo 0153 · Norway