Mirjam Johnsen

 

Om kunstneren

Jeg er født og oppvokst i Bærum (1954). Har bodd på Vestlandet i størstedelen av mitt voksne liv. Er nå bosatt i Oslo er tilknyttet Atelier Norderås på Ås.

Jeg har alltid hatt et behov for å utrykke gjennom bilder og farger.

Det var først i 2006 jeg våget meg utpå med å stille ut mine bilder, hadde da atelierplass på Fiskå Gamle Mølle i Stavanger. Gjennom kunstnerfellesskapet der deltok jeg i en rekke fellesutstillinger. Jeg malte da akryl på lerret.

I 2009 hadde jeg min første separatutstilling .   I 2012 fikk  jeg medlemskap i NFUK. Medlemskapet i NFUK 2012 åpnet nye dører, kunstnerisk veiledning, mulighet til deltakelse på juryerte landsutstillinger , aktiv deltakelse i lokallag.

Fra 2016 har jeg gradvis beveget  meg mer og mer over til grafikken.  Startet med monotypier , videre til tresnitt og lino og nå de siste par årene har koldnålen “tatt meg”.

Det håndverksmessige arbeidet med skjæring, radering, bearbeiding av trykkplaten gir en egen tilfredsstillelse. Videre spenningen når platen er klar for trykking og det endelige resultatet viser seg…  Mulighetene oppleves som uendelige !

Uavhengig av teknikker jeg anvender er det elementer fra naturen som alltid trer fram. Veksler mellom abstrakte , stiliserte og konkrete uttrykk.

Jeg er opptatt av å fange naturens skjønnhet og ikke minst dens sårbarhet.


Kontaktinformasjon

oppsalstubben 2c 0685 Oslo

91640865

Mirjam.Johnsen@gmail.com

Vis CV