Ingvild Eiring

 

Om kunstneren

Ingvild Eirings uttrykksform er dioramaet, men hun er først og fremst en historieforteller. Hvert diorama utgjør en scene, og man ser at hennes måte å fortelle på er påvirket av hennes lange karriere i filmbransjen.

Alt ved dioramaene er laget for hånd. Musene er skulptert i polymerleire, en syntetisk leire som bakes i ovn. Klærne er sydd av antikke materialer. Møblene er skåret ut i tre. Gulv er laget av skiferstein og akryl, eller ispinner. Bildene på veggene er malt i eggtempera.

Å skape dette er en svært tidkrevende prosess. Bak hvert diorama ligger opptil seks måneder med nitid arbeid og eksperimentering for å finne hvilke teknikker som egner seg til den aktuelle scenen.

Eirings første femten dioramaer utgjorde en syklus med motiver fra viktoriatiden. Hun har nå begynt på en ny syklus der hun jobber med scener fra sin egen bakgrunn i Nord-Norge og Østerdalen.

Hennes første separatutstilling fant sted hos Galleri Grette i juli og august 2021. I oktober  2022 åpner den neste, på K.U.K i Trondheim.


Kontaktinformasjon